söndag 4 juli 2010

Sommardagar, kossor, hästar, hundar och spår

















Va härligt att sommaren äntligen visar sej. Husse Jojje som nu har semester här vid tangentbordet. Resten av flocken ligger och sover efter en ovanligt tidig morgon med tanke på hur mycket som hände igår. Åkte till skogen nu på morgonen så nu sover lilla pirayan :)Hittade en stock som Lita fick balansera på och leta godis från.
I fredags fick vi lägga lite spår med Lita på vår privatlektion. Det var otroligt kul och vår instruktör blev impad hur snabbt Lita plockade upp spåren. Kommer göra fler och sen kurser för vi tyckte alla att det var toppen.
Igår var vi på djuraffären och köpte foder och ben, jösses vad det har börjat gå åt mycket ben!!! från att ett räckte i två-tre dagar så har hon på en kvart nu gnagt mer en halva. Det var spännande på affären, hundmöten och så mycket att titta på. Ska man tro deras våg så har hon bara gått upp 4 hg denna veckan till skillnad mot över ett kilo förra. Men olika vågar kan ju ha betydelse.
När vi handlat klart och Lita druckit lite vatten så funderade vi på vad vi skulle hitta på. Satt på kofångaren bredvid Lita som satt i sin bur och tittade på folk en stund. Jag kom på att vi kunde åka till Yttertavle och hälsa på där Misan är medryttare. Där bor ju oxå blandisen Tyra som vi passade i vintras. Hästar och kossor har dom oxå och det är väl en av dom få speciella saker som vi hade kvar på listan av vad Lita skulle få se. Dom var hemma så vi körde dit. Skrutten tog som vanligt en powernap i sin bur.
Tyra som just blivit 3 år var fantastisk med Lita, unghundsdragen som vi såg i våras var borta, men inte leklusten. Hon var så fin mot Lita, satte sej i respekt, men lät Lita "vinna" leken ibland. Hennes tydliga signaler läste Lita fint. Sen är ju valpar inte experter på att softa när det finns en lekkompis, så när vi fikade så hade jag henne i knät en stund, sen gick hon och la sej i skuggan av och till efter några försök att få igång Tyra igen. Sno Tyras pinne försökte hon oxå med, men Tyra morrade lätt och la huvet på sned. Lita backade, då fick hon pinnen :)
Klantig som man är så glömde jag ta foton av Lita med kossorna och hästarna...men ni får ta mej på orden då jag säjer att det gick bra!:)Några kossor råmade och var nyfikna på Lita, det var lite läskigt. Det tog dock inte lång tid för än Lita släppte det och satt vid stängslet och tittade nyfiket. Hästarna ville hon gå in till, men när Hubbe kom närmare såg Lita ut att tänka, jösses vilken jätte. Jag stannar här utanför.
Lita ryms som ni ser inte så vidare bra i sin första bädd längre, men det hindrar henne inte från att ibland krypa ner...lustigt då hon inte alls gillade den i början haha
Otroligt varmt här idag, känns som det kan bli åska. Åska var inte populärt. Det åskade här i onsdags. Lita blev väldigt rädd, vi låtsades som om det regnade ( vilket det oxå gjorde ;)). Ska börja vänja henne vid såna ljud mer och mer nu så inte nyårsafton blir en pina för skrutten.
När nu ska jag fylla på mitt kaffe och se vad man ska hitta på idag? kanske en kvällsutflykt till havet så Lita får bada lite?
gah...måste för övrigt komma på ett fiffigare sätt att märka upp bilderna på, blir ju helt i nattmössan efter ett tag om vilka jag tagit och inte..får nog bli siffror istället..men vem vet? Jag kan säkert lyckas missa en siffra oxå haha

Vi hörs my friends
rock on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar