fredag 25 juni 2010

Sommar och äventyr




Idag är det mattes första inlägg…
I onsdags var jag och Lita hos min kompis Jeanette som var ute i sitt föräldrahem i Norrmjöle, dvs ca 2 mil från stan ute vid havet. Där var också Tess, Jeanis familjs Border collie tik. Oj oj va det var roligt och spännande att träffa henne tyckte Lita! De kunde leka ganska fint ett tag för Lita leker på precis rätt sätt för Tess, dvs springer runt. Tess är en 7 årig dam som inte tolererar vad som helst så emellanåt fick hon ”säga ifrån” till Lita. Fin hund att få träffa då hon är så tydlig i sitt språk. Först latjade vi runt lite på gården och sen promenerade vi iväg till en äng med stora grästuvor där hundarna skuttade runt. Mitt i allt det roliga kastade jag mig ner på marken bland tuvorna så jag försvann och ropade på Lita – och genast lystrade hon och försökte leta reda på mig det var dock lite svårt att hitta mig så jag fick ropa några gånger, hon jobbar inte så mycket med nosen ännu :) Efter allt lattjo lajban fick Lita mat och sen sov hon i buren i bilen. Det var första gången men det gick riktigt bra! Lite svårt att slappna av först men sen kom hon till ro. Jag och Jeanis smaskade rabarberpaj på altanen. Tack Jeanis för allt ”snack” och en superskön dag! Jag kommer nästa vecka också!!
Sen hämtade vi Jojje på jobbet och det är alltid lika kul när husse kommer, det tycker både Lita och jag! Fast Lita är väl lite mer ”ohämmad” i sina glädje skutt… Vi var fram till staketet på husses jobb och hälsade på några barn. När vi kom hem sov skrutten i två timmar – många spännande händelser idag!
Idag torsdag steg husse upp jätte tidigt för han skulle öppna på jobbet kl 6.30, det var för tidigt för mig och Lita så vi sov vidare. 7.30 var lagom att vakna, ut på kisseri, sen frukost. En liten prommis i parken som ligger nära där vi bor, fint väder och ganska varmt redan på morgonen så vi satt och njöt lite av solen också. Lita brukar sova en sväng till på fm mellan ca 9-11 och det gjorde hon i dag också. När hon började komma till ro gick jag ut med soporna och satt en stund i solen, var borta ca 5 min – börjat så smått med lite ensamhetsträning. Lita låg kvar på samma ställe när jag kom in igen. Ska nog försöka komma igång med lite mer träning på den här fronten nu. Senare på fm gick vi till en annan park en bit bort där vi aldrig varit. Jag hade med mig en filt och vatten till Lita. Först spatserade vi runt lite och Lita fick nosa och kolla sig omkring, det var ganska mycket ungdomar och barn där. Bla var det några killar som spelade fotboll och ibland kom fotbollen väldigt nära oss å då var det såååå svårt att låta bli den. Sen satte vi oss ner lite vid sidan om, bredvid några träd så det fanns skugga. Lita är faktiskt ganska duktig på att kunna komma till ro och bara ligga och iaktta. Många hundar som passerade, Lita får då sitta och titta. Kom en schäfer valp på 16 veckor med sin husse och de fick hälsa lite på varandra. Först tyckte Lita att han kanske var ganska skrämmande men sen nosade de och lekte lite. Jojje slutade kl 13 idag så han hämtade oss i parken med bilen – sen hem, mat och sova. Trött tjej idag också :)
Så här trött kan en liten tjej va ibland så man inte hinner från vattenskålen ens en gång :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar